Verschillende soorten risico's met BIM (Building Information Modelling)

BIM-software (Building Information Modeling) is een tool die kan worden gebruikt om de bouwkosten te minimaliseren en om het bouwproces van elk project te versnellen.

BIM-software kan componenten van de taak ontleden en helpen om een ​​beter begrip te krijgen van het bouwproject dat door aannemers en onderaannemers wordt uitgevoerd. Als het perfect wordt gebruikt, kan BIM bouwtijd, kosten en claims minimaliseren.

De problemen kunnen optreden wanneer BIM niet precies wordt gedeeld en aan alle bouwleden wordt getoond.

Communicatie: terwijl u BIM afdwingt als een inherent onderdeel van uw project, kan het probleem zich voordoen als er tijdens de constructiefasen geen goede samenwerking tot stand wordt gebracht tussen alle aangesloten partijen. Met BIM kunnen de architecten een superieur bouwmodel produceren dat de kosten en materialen minimaliseert, als de algemene aannemer (GC) niet bij het plan is betrokken, dan zullen er claims en problemen plaatsvinden.

Controle: zodra de BIM wordt gevormd en toegewezen aan de projectleden, ...

Lees verder