OVERGROND, ONDERGROND

Tijd voor nog een voortgangsrapport over Project Soane.

Ik heb geprobeerd om de verwaarloosde gebieden, de lege, onontwikkelde kamers en ruimtes die nog steeds in het model bestaan, uit te werken. Twee maanden geleden besloot ik om het Office Reduced Annuities aan te pakken. Dit is onderdeel van een L-vormige vleugel, gebouwd door Taylor tegen het einde van zijn leven.

Er waren twee kamers: een vierkante in de hoek, van boven verlicht door een grote ronde lantaarn en een rechthoekige die de westelijke grens van Garden Court vormde en werd verlicht door drie grote Palladiaanse ramen met uitzicht op de binnenplaats.

Soane bouwde een bovenkamer boven deze tweede ruimte, zoals getoond in een vorige post. https://grevity.blogspot.com/2018/10/going-up.html Tegelijkertijd verbond hij de twee lagere kamers, waarbij hij de scheidingsmuur verving door een driedubbele boog die zijn structurele functie behoudt en de muur erboven ondersteunt. Er zijn perspectiefschetsen van deze functie, gemaakt door de leerlingen van Soane tijdens de bouw. Ik vond het moeilijk om alle hoogten te verzoenen, maar ...

Lees verder