Trimble legt de nadruk op inhoud - en heeft een magazijn vol> ENGINEERING.com

Om de twee jaar presenteert Trimble een show om zijn voortdurende groei in de bouw- en constructietechnologie te benadrukken. Het is twee jaar geleden sinds de laatste Dimensies.

Wie is Trimble?

Trimble Inc. werd gestart in 1978 door Charles Trimble, die HP met het idee liet dat hij precieze locaties op aarde kon bepalen met behulp van het satellietnetwerk voor burgers. Eerder was het iets dat alleen het leger kon doen. In 1989 verwierf Trimble het bedrijf Nieuw-Zeeland, Datacom, en kwam serieus in de software. Steve Berglund nam de teugels over in 1998. Het bedrijf verdiende $ 2.6 miljard aan inkomsten in 2017. Het heeft meer dan 9,500-medewerkers, meer dan de helft is buiten de VS en een portfolio van meer dan 500-producten.

We krijgen gebouwen, van het breken van grond tot afwerking en zelfs eigendom, volgens Trimble. (Afbeelding met dank aan Trimble.)

Trimble kiest voor een holistische benadering van gebouwen, vanaf de grond waarop ze zijn gebouwd, tot hun ontwerp, constructie en het lange spel van eigenaarschap. Architectuur, engineering, constructie en eigendom (AECO) wordt geplaagd door afval, 10 procent materiaal wordt verspild, volgens Trimble; herwerken, 30 procent; lage productiviteit, 40 procent van het werk op een site is niet productief; en budgetoverschrijdingen, 40 procent van de projecten overschrijdt het budget. En ze zijn altijd laat, tenminste 90 procent van de tijd. Eigenaren van gebouwen die de eerder genoemde hoofdpijnen overwinnen, worden dan geconfronteerd met gebouwen die slechts tot 40 procent capaciteit zijn opgebruikt. Over het algemeen is het ...

Lees verder