TUNNELING VOOR GOUD

Soane onderzocht een breed scala aan verschillende behandelingen voor Lothbury Court voordat hij aankwam bij het triomfboogmotief dat uiteindelijk werd gebouwd.

Ik heb een hele map vol tekeningen gedownload van het online archief van het Sir John Soane Museum in Londen. Ik heb deze vele malen bekeken, maar er zijn er zoveel en welke zijn verschillende opvattingen over hetzelfde schema? In welke volgorde zijn ze gemaakt? Misschien zijn sommige ervan parallel ontwikkeld door verschillende leerlingen. Ik zou de notities moeten lezen en zoeken naar datums op de tekeningen, maar dat is zo academisch.

Een snellere manier om deze vragen te beantwoorden, is misschien om een ​​paar snelle schetsen te maken: actief bezig zijn met handen, ogen en hersenen. Dus heb ik de afbeeldingen gescand op opvallend verschillende versies en uiteindelijk kwam ik met vier verschillende schetsen.

Ik gebruik de Android-versie van Sketchbook Pro op mijn telefoon. Ik heb het ook op de iPad, maar op de een of andere manier komt de neiging om te schetsen vaak naar me toe als ik in bed lig, of misschien is dat de reden dat ik de ...

Lees verder