NOTRE DAME - INCREMENTELE VOORUITGANG

Ik heb het zo druk gehad met mijn baan, dat mijn gebruikelijke verhalen over de Notre Dame zijn achtergebleven. Dus ik ga vooruit naar meer recent werk.Ik ben begonnen aan een tweede passage van de klokkentorens: te beginnen met mijn eerste voorzichtige voorbewerking en het naar het volgende niveau brengen. Dit gaat gepaard met veel schattingen en intelligent giswerk. We hebben geen toegang tot een puntenwolk of tot gemeten tekeningen. Persoonlijk vind ik dit een goede zaak. De ervaring is leuk, een spel van ontdekking, en ik ben bezig met het aanleren van belangrijke vaardigheden, die in de BIM-wereld vaak verwaarloosd worden: het beoordelen van verhoudingen met het oog, "het vleugels", fantasierijke sprongen naar het onbekende.
Dit zijn de soorten vaardigheden die je gebruikt bij het schetsen van het leven of bij het begin van het ontwerp. Je moet op je instincten vertrouwen, gewaagde beslissingen nemen, vereenvoudigende aannames gebruiken. En het is een fysiek proces dat hand, oog en hersenen traint om vloeiend samen te werken. Dit was onvermijdelijk toen we tekende bij ...

Lees verder