NOTRE DAME RECAP - PART 2

Een tweede recapitem, hopelijk om ons op de hoogte te houden. Hier heb ik het over waar we 3 of 4 weken geleden waren.


Rond deze tijd werkte Alfredo aan zijn benadering van het modelleren van het complexe arrangement van gewelven rond de bocht van de apsis aan de oostkant van de Notre Dame. Dat was een behoorlijke uitdaging en zorgde voor veel discussie, met name de gewelven van de driehoekige secties die resulteren in een soort zigzag-opstelling.


In het laatste bericht noemde ik onze verkenning van modellen over Sketchfab met betrekking tot de Notre Dame. Meer vermogen voor iedereen die het heeft geprobeerd, ongeacht de gebruikte software of de reden om de uitdaging aan te gaan. Ik weet zeker dat jullie onderweg allemaal veel hebben geleerd, en niets wat hieronder wordt gezegd, moet als kritiek worden opgevat. Het zijn naar mijn mening allemaal waardige pogingen.

Het lijkt mij echter dat mesh-modellen de neiging hebben om de geest te richten op oppervlaktedetail, en niet leiden tot het soort structurele vragen die een BIM-benadering stimuleert.Veelgemaakte fouten omvatten 1) niet ...

Lees verder