NOORDELIJKE LICHTEN (GEKLEURD WORDEN)

Week twee van mijn zoektocht om het BIM-potlood te verbinden met ervaren vakmensen. Met de trein naar het noorden naar Barnsley, de stad waar ik ben opgegroeid. Logeren bij mijn neef. Foto's van de BBCS, Edwardiaanse barok? Rang 2 vermeld. Herinneringen aan het restaurant op de bovenste verdieping waar mijn oma op tafels wachtte toen ik heel jong was.

Een reis naar Burnley om Karl Claydon, meester-stukadoor, te bezoeken. Stellend met mijn neef in zijn atelier, Karl aan de deur, vaarwel. Een sierlijk plafond rees tijdens het assembleren op zijn bank.

Enkele voorbeelden van zijn kunstenaarschap langs goed gedragen klassieke thema's

Drie versies van Acanthus-blad. Twee palmettes, die doen denken aan het anthemion-motief, geliefd bij John Soane. Een emmer limoenverf die ik heb geleerd verbetert met de jaren, zoals wijn of whisky. Je kunt inderdaad "volwassen limoenplamuur" kopen die eigenlijk anders voelt tussen duim en vinger!

Hoeveel jonge stukadoors kunnen vandaag improviseren op het Acanthus-bladthema? Waarom hebben we een lijn getrokken tussen behendigheid en design, door ze te plaatsen in ...

Lees verder