SIXPACK

Reizen zonder mijn laptop, dus wat te doen met een paar uur te sparen? Laten we kijken wat ik met mijn telefoon kan doen.

http://grevity.blogspot.com/2014/11/six-of-best.html

Zes Londense kerken door Nicholas Hawksmoor. Vorige analyse van 2014.
Deze keer bezocht ik ze allemaal op één dag, meestal voor de tweede of derde keer. Vers in mijn geheugen. Laten we de plattegronden combineren in één afbeelding (Pixlr) en een ander type analyse uitvoeren (Autodesk SketchBook Pro op een Samsung Note 8)

Rood is het altaar (oost) blauw = galerijen (dienarenklasse) Geel = trap naar die galerijen. Groen = hoofdingang, cyaan = toegangspunt voor bedienden. Hoe krijg je je hoofd rond de andere wereld waarin mensen jaren geleden in 300 leefden? Wat kan het ons leren over de fundamentele veranderingen die vandaag om ons heen gebeuren?

Dezelfde zes kerken in dezelfde volgorde. Capitals. Meestal vanaf de ingangsportiek. Toscaans met Triglyph. (Greenwich) Limehouse is eigenzinnig: composiet zonder rollen + uitpuilend ondersteboven een Acanthus ...

Lees verder